Free Joomla Templates by Web Hosting
Belépés
Hirdetések


Aszpikos-füstölt halas falatok

IWIWFacebookTwitterDel.icio.usGoogle bookmarkLinkter.huvipstart.huSatartlapDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
 
6 személyre

HOZZÁVALÓK:

40 dkg lazac (füstölt)
1 csokor kapor
2,5 dl halleves (leveskockából)
3 zselatinlap

A szószhoz
2 dl tejszín
1 evőkanál tormakrém

A díszítéshez
salátalevél

ELKÉSZÍTÉS

A halat kis darabokra vágjuk. A kaprot megmossuk, leszárítjuk, és apróra vágjuk. Kis alumínium formák aljára egy-egy csipet kaprot teszünk, erre haldarabkákat rakunk. Közben a zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. A hallét megmelegítjük, egyesével belekeverjük a zselatinlapokat, majd kihűtjük, de közben többször megkeverjük, hogy ne dermedjen meg. A kihűlt hallét a formákba öntjük, és másnapig hűtőbe tesszük. A szószhoz a tejszínt a tormakrémmel habosra keverjük. Az aszpikos halat a formákból tálra borítjuk, és zöldsalátával, citromszeletekkel, koktélparadicsommal díszítjük. A tormakrémet kínáljuk mellé.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

Rekordhalak

Balla Ferenc Egy Túr-i ponty
Balatoni Csuka bass
24 kg-os harcsa - Buczi Sándor Ignácz Zoltán - 11,9 kilós ponty
Lovász Gyula - 35 kg-os harcsa HALAK
Ponty (7,2 kg) - Balogh Andor Szivárványos pisztráng
Időjárás

Ki olvas minket
Oldalainkat 5 vendég böngészi
Látogatottság
mod_vvisit_counterMa:60
mod_vvisit_counterTegnap:81
mod_vvisit_counterEzen a héten:141
mod_vvisit_counterMúlt héten:303
mod_vvisit_counterEbben a hónapban:444
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:0
mod_vvisit_counterÖsszes:887020